top of page

KONSTEN ATT 

 DELEGERA

Visst känns det härligt att kunna lägga över sådant som tar tid och energi från din kärnverksamhet på någon annan? Att ha en assistent är en investering för både dig och ditt bolag. 

Vad ska jag delegera

- och hur?

Många drömmer om en assistent, men det kan vara svårt att delegera när du är van vid att ha full kontroll. Förvänta dig en inkörsperiod med din assistent innan ni blir effektiva och lönsamma. Här är några tips för att komma igång. 

Kickstarta med en enklare uppgift. Välj något som inte har en viktig deadline, gärna med något mer privat. Be till exempel assistenten att boka konsertbiljetter och samordna med din partner eller vän för att synka lämplig dag och tid.

Hitta arbetsuppgifter att delegera genom att

 

Granska din att-göra-lista och identifiera saker du inte nödvändigtvis måste göra själv.

Gå igenom självklara rutiner. Kan du tillexempel låta din assistent gå igenom mailen och sedan ge dig en brief?

 

Assistentens roll inkluderar även att identifiera nya behov och att ta initiativ, som att uppdatera företagets webbplats eller ta fram information som eventuellt saknas.

Våga släppa tagetJu mer du vågar delegera och visa förtroende för din assistent, desto snabbare kommer ert samarbete bli effektivt. 

Exempel: Du har hållit en kurs och ber din assistent att maila ut dokumentation till deltagarna och skriva några trevliga rader – i ditt namn. Läskigt? Be i sådana fall att få se utkastet först.

Om du fastnar i att kontrollera allt din assistent gör kommer du i slutändan ha förlorat den tiden du ville spendera på viktigare saker.

Vad vill du slippa göra?

Låt en Doer göra det - gratis

bottom of page